I det här receptet på Tiramisubrownie kombinerar vi mjukseg, chokladig brownie och en len, fluffig mascarponekräm. Här får du choklad och kaffe tillsammans i en perfect match. Tiramisubrownie passar som efterrätt men kan även sitta fint till en lyxig söndagsfika. Tänk på att baka brownien i god tid innan det är dags att ha på krämen, minst 2 timmar i kyl eller över natten.
Brownie |
|
300 g |
Carlshamn Havssalt
|
4 dl |
strösocker
|
4 |
ägg
|
2 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
kakao
|
0,5 tsk |
havssalt
|
1 krm |
äkta vaniljpulver
|
100 g |
70% mörk choklad
|
Tiramisukräm |
|
250 g |
mascarpone
|
0,5 dl |
espresso alt starkt bryggkaffe
|
1,5 dl |
florsocker
|
1 dl |
vispgrädde
|
Tiramisubrownie
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Koka upp kaffe till tiramisukrämen och låt det svalna.
- Smält Carlshamn Havssalt på låg värme i en kastrull. Tillsätt strösocker, ägg, kakao, havssalt, äkta vaniljpulver och smält mörk choklad och blanda försiktigt. Tillsätt sedan vetemjölet och blanda till en jämn smet.
- Ta fram en form (ca 20×30) och klä med bakplåtspapper. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt brownien svalna i minst 2 timmar i kylen, helst över natten.
- Gör sedan tiramisukrämen genom att långsamt vispa ihop alla ingredienser tills de blivit en slät kräm.
- Bre på tiramisukrämen över brownien. Pudra över kakao med en sil.
Servera din Tiramisubrownie och njut!