Recept på tofubowl, en färgglad och näringsrik måltid perfekt för alla tillfällen. Denna bowl kombinerar tofu, soyabönor, jasminris, ananassalsa, sesamfrön, kimchi, krispig sallad, jordnötter och lime. Toppa bowlen med srirachamajonnäs.
Ingrediensser |
|
400 g |
tofu
|
3 msk |
soja
|
2 msk |
sesamfrön
|
Ananassalsa |
|
1/2 |
Ananas
|
1 |
lime
|
1/2 |
chili
|
2 msk |
hackad koriander
|
1 msk |
flytande honung
|
salt
|
|
2 dl |
okokt jasminris
|
100 g |
krispig sallad
|
200 g |
Kimchi
|
250 g |
soyabönor
|
1 dl |
hackade rostade jordnötter
|
200 g |
picklad rödlök
|
1 1/2 dl |
srirachamajonnäs
|
Tofubowl
4 pers.
Tärna tofun och marinera den i sojan och sesamfröna.
Skala och fintärna ananasen. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa juicen. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser till salsan och smaka av med salt.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg riset i botten på fyra skålar.
Toppa risbädden med tofu, ananasalsa, soyabönor, kimchi, picklad rödlök och rostade jordnötter.
Servera med srirachamajonnäsen.