Laga en god paj med vårt recept på tomat- och broccolipaj. Cocktailtomater, broccoli, krämig fyllning och krispigt pajskal. Den här broccolipajen blir en god och lättlagad lunch eller middag för 4 personer.
Ingredienser: |
|
200 g |
Carlshamn Bakning
|
4 1/2 dl |
vetemjöl
|
3/4 dl |
vatten
|
250 g |
cocktailtomater
|
100 g |
broccoli
|
1 |
ägg (till pensling)
|
1 msk |
strösocker
|
1/2 tsk |
salt
|
Olivolja
|
|
Topping: |
|
100 g |
vegofeta
|
1 msk |
finhackad rosmarin
|
Olivolja, flingsalt och svartpeppar
|
Tomat & broccolipaj
Så här gör du:
Värm ugnen till 200 C.
Skär det kalla margarinet i bitar.
Lägg det tillsammans med vetemjöl, strösocker och ½ tsk salt i en matberedare.
Mixa tills degen blir smulig. Häll sedan i det kalla vattnet och mixa snabbt ihop till en deg.
Låt vila 30 min i kylskåp.
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper ungefär 3 mm tjock.
Dela tomaterna och lägg ut dom med snittytan uppåt i mitten av galetten.
Skär fina broccolibuketter och lägg ovanpå.
Ringla lite olivolja över grönsakerna och strö på en nypa salt.
Vik in kanten över grönsakerna.
Pensla kanterna med ett uppvispat ägg.
Grädda i ca 25 minuter.
Avsluta med att smula över lite ”vegofeta” och rosmarinen före servering.
Ringla lite olivolja och salta och peppra efter smak. Så gott!!