Här bjuder vi på ett enkelt och snabbt recept på krämig tomatsoppa. Vi har valt att använda hela tomater på burk men det går även bra med krossade eller färska tomater. Servera tomatsoppan med en bit av ditt favoritbröd med Carlshamns Havssalt, lite färsk tomat och toppa sedan med krasse. Mums!
Soppa: |
|
1 |
Gul lök
|
2 |
morötter
|
2 |
stjälkar selleri
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 msk |
Carlshamn Flytande
|
1 dl |
vitt matlagningsvin
|
1 dl |
växtbaserad grädde
|
4 dl |
vatten
|
2 |
burkar hela tomater
|
1 tsk |
vinäger
|
1 |
grönsaksbuljongtärning
|
1 krm |
socker
|
1 krm |
chiliflakes
|
salt
|
|
peppar
|
|
Topping: |
|
1 dl |
rostade solroskärnor
|
flingsalt
|
Tomatsoppa
Gör så här:
Finhacka löken, morötterna, sellerin och vitlöken.
Stek detta på medelvärde i Carlshamn flytande tills de börjat mjukna.
Häll i matlagningsvinet och buljongtärningen och låt koka upp.
Lägg i tomater, socker, vinäger och chiliflakes samt vatten. Låt sjuda i 15-20 minuter.
Mixa soppan till en slät konsistens och ha i den växtbaserade grädden.
Värm soppan i cirka 5 minuter igen, så att den växtbaserade grädden blandas ordentligt med resterande ingredienser.
Smaka av med salt och peppar så att det smakar precis så som du vill!
Servera med en bit av ditt favoritbröd med Carlshamns Kallpressad, färska tomater och toppa med krasse! Smaklig måltid.