Gör en god tonfiskpasta på mindre än 20 minuter med tonfisk i olja, krossade tomater, schalottenlök och vitlök. Servera såsen med nykokt pasta och riven parmesan. Snabb och enkel lunch eller middag!
Ingredienser: |
|
1 |
schalottenlök/gul lök
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1 burk |
krossade tomater
|
1 msk |
tomatpure
|
2 burkar |
tonfisk i olja
|
1/2 tsk |
socker
|
salt
|
|
svartpeppar
|
|
1/2 dl |
finhackad persilja
|
Carlshamn Flytande margarin att steka i
|
Tonfiskpasta
4
1. Hacka lök och vitlök och stek mjuk i margarin.
2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, socker, salt och peppar.
3. Låt småkoka i ca 10 – 15 minuter och tillsätt därefter tonfisken och persilja och låt allt koka ihop.
4. Servera med nykokt pasta och riven parmesan!