En lyxig men enkel rätt med torskrygg och tagliatelle. Med smak av vitlök, basilika, cocktailtomater och citron blir denna rätt en fullträff. Var noga med temperaturen på torsken för bästa smakupplevelse.
Ingredienser: |
|
4 bitar |
torskrygg (sammanlagt ca 600 g)
|
3 g |
torkad tagliatelle
|
1 |
vitlöksklyfta
|
250 g |
cocktailtomater
|
1 |
citron (skal och juice)
|
½ dl |
hackad basilika
|
½ dl |
hackad bladpersilja
|
En rejäl klick Carlshamn Kallpressad och en nypa salt
|
Torskrygg med örtig tagliatelle
Så här gör du:
Börja med att värma ugnen till 150 C. Värm sedan en stekpanna med en klick Carlshamn Kallpressad till hög temperatur. Salta och dela torsken i fyra jämna bita. Stek den ett par minuter tills den får en fin yta. Lägg därefter fisken i en ugnsfast form och lägg in den i ugnen ca 5 minuter eller tills kärntemperaturen är 45 C.
Medan pastan kokar finhackar du vitlöken och halverar tomaterna. Passa även på att finriva yttersta skalet från citronen och pressa 2 msk citronjuice.
Ta en bred kastrull och lägg i en klick Carlshamn Kallpressad. När margarinet slutat bubbla stoppa då i vitlöken, tomaterna, den nykokade pastan och blanda ned citronskal, citronjuice och de färska örterna.
Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar och toppa med torskryggen.