Lyxig toscakaka med saftig botten och knäckigt täcke. Enkel att baka och det blir extra gott om du serverar den med vaniljvisp och färska bär. Den här toscakakan är perfekt till kalaset eller när du bara vill ha något alldeles extra gott.
Toscakaka |
|
100 g |
Carlshamn Bakning
|
3 |
ägg
|
2 dl |
strösocker
|
3,5 dl |
vetemjöl
|
2 tsk |
bakpulver
|
1 tsk |
vaniljsocker
|
1 dl |
havremjölk
|
till formen |
|
10 g |
Carlshamn Bakning
|
1/2 dl |
Ströbröd
|
Toscasmet |
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
3/4 dl |
strösocker
|
1/2 dl |
ljus Sirap
|
1 msk |
vetemjöl
|
1/2 msk |
mjölk
|
150 g |
valfria nötter
|
Vaniljvisp |
|
1/2 |
Vaniljstång
|
2 dl |
vegansk visp
|
1 msk |
strösocker
|
Till servering |
|
färska bär
|
Toscakaka med vaniljvisp och färska bär
Värm ugnen till 175 C. Smörj och bröa en springform, ca 20 cm i diameter.
Smält margarinet. Vispa ägg och socker tills det är ljusgult och luftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda mjölblandningen med äggvispet och vispa därefter ner margarinet och havremjölken.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
Gör toscasmeten medan kakan gräddas.
Hacka nötterna grovt. Lägg margarinet i en kastrull och koka upp.
Rör ner socker, sirap, mjöl, havremjölk och nötterna. Koka upp på nytt och låt koka ca 5 minuter till lätt seg toscasmet.
När kakan är klar häller du toscasmeten över kakan. Låt kakan sedan svalna.
Skrapa ur vaniljfröna från vaniljstången och lägg de i en bunke tillsammans med vispet och sockret. Vispa tills vispet är luftigt.
Servera kakan med vaniljvispet och bären.