Ett gott recept på ugnsgrillade auberginer med gul curry, chili, och en fräsch citron- och basilikasås. Servera auberginen med en krispig sallad.
Ingrediensser |
|
2 |
auberginer
|
1 |
vitlöksklyfta
|
1/2 dl |
Carlshamn Flytande
|
1 tsk |
gul curry
|
1/2 tsk |
chiliflakes
|
salt
|
|
Citron- och basilikasås |
|
2 dl |
ghurt
|
1/2 |
citron
|
1/2 dl |
strimlad basilika
|
salt
|
|
Till servering |
|
En god grönsallad
|
Ugnsgrillade auberginer med curry och chili samt citron- och basilikasås
40 minuter
4 portioner
Värm ugnen till 200 C.
Halvera auberginerna och skär ett ca 1 centimeter djupt rutmönster i auberginens snittyta. Salta auberginerna.
Riv eller pressa vitlöken och blanda den med margarinet, curry och chiliflakesen.
Häll kryddoljan över auberginerna och ugnsbaka i 25 minuter tills de är genommjuka och med en fint gratinerad yta.
Blanda under tiden ingredienserna till såsen.
Ät de kryddiga auberginerna med såsen och en god matig grönsallad.