Ugnsbakade fina tomater med en frisk smak av apelsin. Genom ugnsbakning får tomaterna en söt och djup smak. Servera med en frasig baguette eller till din middag som ett härligt tillbehör. Passar till fisk, fågel och kött.
Ingredienser: |
|
500 g |
körsbärstomater på kvist
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 |
apelsin (skalet)
|
5 msk |
Carlshamn flytande margarin
|
1 tsk |
socker
|
0,5 tsk |
salt
|
1 krm |
svartpeppar
|
1 msk |
oregano (torkad)
|
1 |
nypa havssalt till servering
|
Tillbehör: |
|
1 |
baguette, som du självklart hittar recept på här på sidan
|
Friska rostade tomater med apelsin
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala och finhacka vitlöken och lägg i en bunke. Riv ner det yttersta apelsinskalet i samma bunke.
3. Häll sedan ner socker, salt, peppar, oregano och det flytande margarinet tillsammans med apelsinskalet och vitlöken. Blanda noga.
4. Lägg dina kvisttomater på en plåt täckt med bakplåtspapper och använd sedan en pensel för att fördela din margarin/kryddblandning över dem.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter, tills de har mjuknat. Toppa med en nypa havssalt när du tagit ut dem från ugnen.
Servera med en frasig baguette eller till din middag som ett härligt tillbehör.
Bon appetit!