Gör en uppiggande ärthummus med gröna ärtor. Den traditionella hummusen görs på kikärtor men här lägger vi till gröna ärtor. Det här blir en härligt grön och uppfriskande röra som passar att lägga på mackan eller ha som dip.
Recept på ärthummus: |
|
150 g |
frysta, gröna ärter
|
150 g |
kokta kikärter
|
4 msk |
sojadryck
|
1 |
liten vitlöksklyfta
|
1 tsk |
färskpressad citronjuice
|
En nypa citronzest
|
|
salt
|
|
svartpeppar
|
|
8 skivor |
bröd
|
1 msk |
Carlshamns flytande margarin
|
Uppiggande ärthummus
Gör så här:
Skölj och låt kikärtorna rinna av i ett durkslag.
Häll på de frusna ärtorna och skölj allt under hett vatten tills de tinat.
Lägg alla ingredienser utom brödet i en mixer (alternativt använd stavmixer) och mixa till en slät massa.
Krydda och smaka av med salt och peppar och eventuellt mer citronjuice.
Stek brödet i Carlshamns margarin i en het panna tills det blir gott och krispigt.
Bred ärthummusen på brödskivorna och garnera med citronzest och groddar, skott eller krasse valfria färska kryddor.