De här mjölkfria våfflorna blir riktigt goda. Toppa gärna dina våfflor med färska bär, frukt och kanske lite vispad sojagrädde!
Ingredienser: |
|
150 g |
smält, Carlshamn margarin
|
1,5 tsk |
vaniljsocker
|
5,25 dl |
vetemjöl
|
1 tsk |
bakpulver
|
0,75 dl |
socker
|
3 dl |
kolsyrat vatten (kolsyran ger en viss frasighet, men vanligt vatten funkar också fint)
|
4 dl |
havremjölk
|
Sojagrädde, sylt och frukt till servering
|
Våfflor (utan mjölk)
1. Smält margarinet i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.
2. Vispa samman alla ingredienser utom det smälta margarinet, det ska i sist. Spara en liten skvätt margarin i kastrullen som du kan ha att pensla våffeljärnet med vid behov. Till detta kan du exempelvis använda en pensel i silikon.
3. Grädda våfflorna! Servera med vispad sojagrädde, sylt och frukt.