Bjud dina gäster på vaniljkokta plommon som du serverar tillsammans med en ljuvlig kokosgrädde. Plommonen kokas i vitt vin, vanlijstång och socker. Ett alldeles utsökt sätt att äta plommon på.
Ingredienser: |
|
8 |
stora plommon
|
Lag: |
|
3 dl |
vatten
|
3 dl |
socker
|
3 dl |
vitt vin
|
1 st |
Vaniljstång
|
Servering: |
|
2 dl |
vispbar kokosgrädde
|
1 |
lime (skalet)
|
3 msk |
socker
|
En knippe färsk mynta
|
Vaniljkokta plommon
1. Halvera och kärna ur plommonen.
2. Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg dessa plus stången i en kastrull.
3. Blanda ner vatten, vin och socker i kastrullen. Koka upp lagen i ca 10 min på medelhög värme.
4. Ta bort lagen från värmen och lägg ner plommonen i den. Låt dem svalna i lagen (kylskåp går bra om du har bråttom).
5. Vispa kokosgrädden med socker och limeskalet och ställ undan till servering.
6. När plommonen har svalnat kan du servera dem med grädden och garnera med den färska myntan!
Bon appetit!