Varm bulgursallad med ugnsbakade rödbetor, grönkål och basilikakräm. En hälsosam och god vegetarisk rätt som även kan kombineras med valfritt protein om så önskas.
Ingredienser: |
|
750 g |
rödbetor
|
100 g |
grönkål
|
4 dl |
bulgur
|
3 msk |
pressad citronjuice
|
2 msk |
Olivolja
|
½ dl |
hackad basilika
|
1 dl |
rostade solroskärnor
|
salt
|
|
Basilikakräm |
|
2 dl |
växtbaserad ”yoghurt”
|
1 |
vitlöksklyfta
|
½ dl |
hackad basilika
|
salt
|
|
Till servering; |
|
Gott bröd och Carlshamn Havssalt
|
Varm bulgur med ugnsbakade rödbetor, grönkål och basilikakräm
Så här gör du:
Värm ugnen till 225 C. Skala och klyfta betorna och lägg de på en ugnsplåt. Ringla över lite olivolja och salt och blanda runt. Ugnsbaka i ca 30 minuter.
Ta under tiden bort mittnerven på grönkålen och skär den i önskad storlek. När betorna ugnsbakat i 30 minuter kan du tillsätta grönkålen och ugnsbaka vidare i ca 10 minuter.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Smaksätt bulgurn med citronjuice, olivolja och basilika. Smaka av om mer salt behövs.
Blanda ingredienserna till basilikakrämen.
Lägg upp den varma bulgurn och toppa med de ugnsbakade betorna och grönkålen. Toppa med solroskärnorna och servera med basilikakrämen, ett gott bröd och Carlshamn Havssalt.
Smaklig måltid!