Här är receptet på vår värmande rotfruktsgryta med kikärtor och vitlök. Servera med en klick havregurt och ett gott bröd. Recept räcker till 4 personer.
Recept: |
|
1 kg |
blandande rotfrukter, t. ex. palsternacka, morot, kålrot, rotselleri
|
1 fp |
kikärtor (410 gram)
|
8 dl |
vatten
|
0,5 dl |
tomatpuré
|
3 msk |
Carlshamn Flytande
|
2,5 |
grönsaksbuljongtärningar
|
2 |
vitlöksklyftor
|
1 tsk |
sambal oelek
|
Tillbehör: |
|
2 dl |
havreghurt
|
4 skivor |
surdegsbröd
|
Carlshamn Kallpressad att breda på brödskivorna
|
Värmande Rotfruktsgryta
Såhär gör du:
Tärna rotfrukterna och finhacka vitlöken.
Smält Carlshamns flytande margarin i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök under lock i 3 minuter.
Häll i tomatpurén och sambal oelek och fräs i någon minut till.
Slå över vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
Koka upp och låt grytan puttra med locket på i 10 minuter.
Häll av kikärtorna, och ta gärna vara på spadet! Det kallas aquafaba och kan användas till både mat och bak! 😊
Skölj kikärtorna i ett durkslag och häll sedan över dem i grytan, som får koka i 5 minuter till med alla ingredienser.
Servera i djupa skålar med en klick havreghurt, och en surdegssmörgås med Carlshamns kallpressade margarin på! Mums!