Broccolipaj är en riktig klassiker och i det här receptet är den dessutom vegansk. Paj är gott att njuta av direkt men går ju även utmärkt att frysa in och äta senare. Servera broccolipajen med en god sallad och kanske något gott bröd.
Pajskal |
|
150 g |
Carlshamn Bakning (rumstempererat)
|
3 dl |
vetemjöl
|
1 msk |
vatten
|
2 krm |
salt
|
Tofustanning |
|
150 g |
silkestofu
|
1,5 dl |
växtbaserad dryck eller grädde
|
1 krm |
cayennepeppar
|
2 krm |
salt
|
1 krm |
svartpeppar
|
Fyllning |
|
25 g |
Carlshamn Bakning
|
400 g |
broccolibuketter
|
2 |
schalottenlökar
|
1 |
vitlöksklyfta
|
10 |
soltorkade tomater
|
salt
|
Vegansk broccolipaj med soltorkad tomat
Pajskal
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Knåda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
3. Lägg degen i folie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
4. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform (22 cm i diameter).
5. Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 5 minuter.
Tofustanning
6. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät sås
Fyllning
7. Sänk värmen på ugnen till 200 grader.
8. Hacka lök och vitlök smått och stek försiktigt i en stekpanna tillsammans med margarinet.
9. Tillsätt broccolin och salt och låt steka ihop några minuter.
10 . Häll den stekta broccolin i pajskalet och klipp över mindre bitar av soltorkad tomat.
11. Häll över tofustanningen och grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter.
12. Låt pajen svalna och stelna något innan du serverar den.