Det här receptet på vegansk och riktigt knäckig äppelpaj måste du bara testa. Servera pajen med den löjligt goda veganska vaniljsåsen och njut!
Paj |
|
2 st |
medelstora äpplen
|
200 g |
Carlshamn Bakning
|
1 msk |
strösocker
|
1 msk |
kanel
|
1 dl |
ljus Sirap
|
2,5 dl |
vetemjöl
|
2 dl |
havregryn
|
0,5 tsk |
salt
|
Vegansk vaniljsås |
|
0,5 dl |
majsstärkelse
|
1 dl |
strösocker
|
1 tsk |
vaniljpasta
|
2,5 dl |
växtbaserad grädde
|
1 dl |
växtbaserad dryck
|
Vegansk knäckig äppelpaj
Paj
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och skiva äpplena i skivor.
3. Bred ut äppelskivorna i botten av en pajform.
4. Strö över strösocker och kanel.
5. Smält margarin i en kastrull och dra av från plattan.
6. Tillsätt strösocker, sirap, vetemjöl, havregryn och salt och blanda till en jämn smet.
7. Klicka ut smeten över äpplena i formen.
8. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Vegansk Vaniljsås
9. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull.
10. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning.
11. Koka vaniljsåsen tills den tjocknat.
12. Dra av kastrullen från plattan.
13. Tillsätt mer växtbaserad dryck om du vill ha en lösare sås.