Här är vårt goda recept på pepparkaksfudge med pepparkakskryddor och vegansk ljus choklad. Fixa julgodiset med Carlshamns margarin och bjud på en mjuk och smakrik fudge till julbordet. Fudgen kan även frysas för senare bruk.
Ingredienser |
|
1,5 dl |
ljus Sirap
|
1,5 dl |
strösocker
|
1,5 dl |
växtbaserad grädde (matgrädde)
|
2 krm |
salt
|
2 tsk |
pepparkakskryddor
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
100 g |
vegansk ljus choklad
|
3 st |
veganska pepparkakor
|
Vegansk pepparkaksfudge
1. Koka sirap, socker, grädde, salt och pepparkakskryddor i en kastrull tills det blir en kola med temperaturen 125 grader. Detta tar ca 30-40 minuter. Rör om då och då.
2. När kolan är färdig drar du av kastrullen från plattan och tillsätter margarin och choklad. Rör tills det smält samman med kolan.
3. Klä en avlång form (10x25cm) med bakplåtspapper och häll ned din veganska pepparkaksfudge i den bakplåtsklädda formen.
4. Bryt pepparkakorna och strö dem över din fudge och ställ in formen i kylskåpet i minst 4 timmar för att stelna.
Skär i munsbitar och servera.
Vegansk pepparkaksfudge går även att frysa!