Recept på saftig och mjuk saffranskaka som dessutom är vegansk och mjölkfri. Saffranskaka passar extra bra till julens fikastunder och är en stor favorit hos många. Pudra över lite florsocker för en extra julig känsla.
Recept: |
|
3,5 dl |
strösocker
|
3 dl |
vetemjöl
|
1,5 dl |
kikärtsspad
|
1 dl |
Carlshamn Flytande
|
2 tsk |
bakpulver
|
2 tsk |
vaniljsocker
|
0,5 tsk |
salt
|
1 pkt |
saffran á 0,5 gram
|
Vegansk saffranskaka
9 bitar
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme.
Häll kikärtspadet i en bunke och vispa tills det blir vitt och skummigt.
Blanda de torra ingredienserna i en separat bunka, och vänd sedan ned dem i det vispade kikärtspadet.
Häll i saffran och Carlshamns flytande margarin och blanda till en jämn smet utan klumpar.
Täck en form med bakplåtspapper och häll över smeten i den.
Grädda i ca 25 minuter, och låt svalna innan du skär upp den.