Laga bluberry pancakes med banan, havre, bovete och såklart blåbär. Servera blåbärspannkakorna med lönnsirap och färska blåbär. Pudra lite florsocker över pannkakorna för extra sötma. Ät till mellanmål, frukost eller som efterrätt. Går även fint att ta med på picknicken.
Ingredienser |
|
1/2 |
banan
|
1/2 dl |
havregryn
|
1,5 dl |
bovetemjöl
|
1,5 dl |
växtmjölk, t ex havremjölk
|
1 tsk |
vaniljsocker
|
1/2 tsk |
salt
|
1,5 tsk |
bakpulver
|
1 dl |
frysta eller färska blåbär
|
Carlshamn Bakning till stekning
|
|
Färska blåbär tll garnering
|
|
florsocker
|
Veganska Blueberry pancakes
1. Mosa bananen med en gaffel.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan i en skål.
3. Rör ned mjölken i de torra ingredienserna och vispa tills det blir en slät smet. Smeten ska vara mycket trögflytande.
4. Blanda ned den mosade bananen. Till sist vänder du ned blåbären försiktigt. Smält margarinet i en stekpanna.
5. Häll i smeten försiktigt i stekpannan så det bildas en rund pannkaka, ca 8 – 10 cm i diameter. Stek pannkakorna på medelstark värme tills de blir gyllenbruna. Vänd pannkakorna och stek dem på andra sidan.
6. Lägg upp pannkakorna på ett fat och servera med lönnsirap och färska blåbär. Pudra lite florsocker över pannkakorna för extra sötma.