Baka knapriga havreflarn doppade i choklad. Använd Carlshamns växtbaserade margarin, vegansk choklad och havredryck så blir kakorna veganska och passar alla. Det här blir riktigt gott till fikat.
Recept: |
|
75 g |
Carlshamn margarin 70%
|
1 dl |
havregryn
|
1 dl |
vatten
|
1 dl |
socker eller 3/4 dl stevia
|
1 krm |
bakpulver
|
2 msk |
havredryck
|
2 msk |
lönnsirap
|
50 g |
vegansk choklad
|
Veganska havreflan med choklad
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält margarinet i en kastrull.
3. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.4. Tillsätt margarin, havredryck och lönnsirap och blanda samman till en smet.
5. Klä en plåt med bakplåtspapper.
6. Klicka ut 20 klickar av smeten på plåten, se till att det finns mellanrum mellan dem eftersom de flyter ut i ugnen.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllene färg.
8. Håll koll på kakorna då de bränns lätt!
9. Låt kakorna svalna helt. Smält sedan chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Låt stelna i kylen innan du serverar.