Pajdeg |
|
80 g |
Carlshamn Fyra frön bredbart pålägg
|
3 dl |
mjöl
|
3 msk |
kallt vatten
|
Fyllning |
|
1 msk |
Carlshamn Bakning
|
200 g |
kantareller, rengjorda
|
1 |
vitlöksklyfta, skalad
|
1 dl |
havregrädde
|
1,5 msk |
kikärtsmjöl
|
50 g |
vegansk fetaost, tärnad i små kuber
|
50 g |
vegansk ost, riven
|
salt
|
|
vit- och svartpeppar
|
Veganska kantarell- och fetaostpajer
(8 pajer)
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Ställ åt sidan.
3. Stek kantarellerna i margarinet tills allt vatten ångat bort. Pressa ned vitlöksklyftan och låt den fräsa med en stund.
4. Vispa samman havregrädde och kikärtsmjöl. Lägg ned fetaosten och den rivna osten.
Blanda. Salta och peppra efter smak.
5. Lägg svampen i formarna och häll över stanningen. Fördela allt jämt mellan de 8 formarna.
6. Grädda pajerna mitt i ugnen i 15 – 17 minuter. Känn efter med en provsticka att de är klara. Fyllningen ska vara lite kladdig men inte rinnig.
Servera pajerna med en fräsch grönsallad.