Recept på läckra veganska scones med frisk citronsmak. Perfekta till helgfrukost eller afternoon tea. Scones går snabbt och enkelt att baka så det här receptet passar verkligen alla. Njut dina scones varma direkt
Recept: |
|
4 dl |
vetemjöl
|
4 dl |
dinkelmjöl
|
2 msk |
lönnsirap
|
1 1/2 tsk |
bikarbonat
|
1 tsk |
salt
|
50 g |
Carlshamn Bakning
|
2 1/2 dl |
havredryck
|
Finrivet skal av en ekologisk citron
|
Veganska scones med citron
3 bröd / 12 bitar
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smula ner margarinet och arbeta in det i mjölblandningen.
4. Tillsätt havredrycken, lönnsirapen och citronskalet och blanda samman till en deg.
5. Dela degen i tre delar och forma varje del till ett bröd.
6. Skåra bröden (skär ett kryss i varje bröd, men skär inte hela vägen igenom).
7. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 15-20 min, eller tills sconesen fått en gyllenbrun färg.