Ett enkelt recept på veganska vaniljscones bakade på Carlshamns margarin, växtbaserad yoghurt, växtdryck och mjöl. Servera dina scones med sylt, marmelad och färskost. Scones går snabbt och lätt att baka och ska ätas direkt för bästa upplevelse.
Recept: |
|
50 g |
Carlshamn Bakning (rumstempererat)
|
4 dl |
vetemjöl
|
1 tsk |
bakpulver
|
1 krm |
salt
|
1 dl |
växtbaserad vaniljyoghurt
|
1,5 dl |
växtbaserad fet dryck
|
Veganska vaniljscones
1. Värm upp ugnen till 200 grader.
2. Nyp ihop margarin, vetemjöl, bakpulver och salt till en smulig deg.
3. Tillsätt yoghurt och växtdryck och blanda ihop till en kladdig deg.
4. Fördela degen i 6 stycken muffinsformar.
5. Grädda sconesen mitt i ugnen i 10-13 minuter.