Upptäck smakrikheten i denna vegetariska "råbiff". Den här rätten lagas på rostade rödbetor, sallad och knaprigt surdegsbröd. Passar till förrätt eller enklare huvudrätt och som tillbehör rekommenderar vi pommes frites eller en liten sallad.

Ingredienser Rödbetstartar: |
|
600 g |
rödbetor
|
1 |
Gul lök
|
2 msk |
kapris
|
1 msk |
dijonsenap
|
2 tsk |
Citronjuice
|
2 tsk |
Olivolja
|
Salt och svartpeppar
|
|
Frasigt stekt bröd |
|
4 Skivor |
vitt surdegsbröd
|
Carlshamn Havssalt
|
|
Sallad |
|
60 g |
Machesallad
|
1/2 dl |
picklad rödlök
|
1/2 dl |
pumpakärnor
|
1 msk |
balsamicovinäger
|
2 tsk |
Olivolja
|
flingsalt
|
Vegetarisk ”råbiff” Rödbetstartar med sallad och frasigt stekt bröd


Så här gör du.
Värm ugnen till 200 C. Skala rödbetorna och skär de i klyftor. Lägg rödbetorna i en ugnsfast form och blanda de med olivolja och lite salt. Ugnsbaka ca 40 minuter tills de är genommjuka och låt de därefter svalna.
Förbered under tiden salladen och brödet.
Blanda machesallad, picklad rödlök och pumpakärnor i en skål. Smaksätt med vinägern, oljan och lite flingsalt precis före servering.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek brödskivorna gyllene i rikligt med Carlshamn Havssalt. Värm upp brödskivorna lite lätt före servering.
Skala och hacka löken till tartaren. Lägg de ugnsbakade rödbetorna i en matberedare och mixa de tills du har en fint hackad tartar. Blanda därefter rödbetorna med övriga ingredienser till tartaren och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp tartaren och toppa med salladen. Servera med de frasiga brödskivorna.