Solgula vietnamesiska pannkakor som du fyller med bland annat räkor, koriander, mynta. Servera med en asiatisk dressing och pressad lime. Om du gillar vietnamesiska vårrullar så är det här ett recept för dig.
Ingredienser: |
|
2,5 |
rismjöl
|
0,5 tsk |
strösocker
|
0,5 tsk |
salt
|
1 tsk |
gurkmeja
|
2 dl |
kokomjölk
|
2 dl |
vatten
|
2 msk |
Carlshamn Havssalt
|
Fyllning: |
|
200 g |
skalade räkor
|
1 dl |
hackad mynta
|
1 dl |
hackad koriander
|
1 |
färsk chili i skivor
|
Ärtskott
|
|
Dressing: |
|
1 dl |
sweet chilisås
|
Saften av en lime
|
|
1 msk |
japansk soja
|
Vietnamesiska pannkakor med koriander
ca 25 minuter
4 personer
Blanda ihop alla ingredienser till pannkakorna i en skål och vispa tills allt är väl blandat. Förbered fyllningen och blanda ihop dressingen. Stek pannkakor på hög värme i Carlshamn Havssalt en liten stekpanna. Lägg över pannkakorna på ett fat och lägg på fyllningen. Vik över ena kanten på pannkakan på mitten. Servera med dressingen.