Lyxa till midaggen med vitlöksstekta chiliräkor med dragon som du serverar på toast. Låt räkorna tina ordentligt, sen steker du dom i olja med vitlök och chili så det får mycket smak. Du kan även steka bröden eller rosta dom i brödrosten innan du lägger på räkorna. Det här blir riktigt gott.
Ingredienser: |
|
300 g |
vannameiräkor (utan skal)
|
3 msk |
Carlshamn Tre oljor
|
3 |
vitlöksklyftor
|
1 |
färsk chili eller 1 tsk chiliflakes
|
1 kryddmått |
paprikapulver
|
2 kryddmått |
flingsalt
|
svartpeppar
|
|
färsk dragon
|
|
1 tsk |
citronsaft
|
1 |
lantbaguette
|
Vitlöksstekta chiliräkor med dragon på toast
Gör såhär:
Tina räkorna. Låt dem rinna av i ett durkslag och torka dem lite med hushållspapper. Skär vitlöken i tunna skivor. Finhacka chilin i små bitar om du använder färsk chili. Värm upp Carlshamn Tre oljor i en stekpanna, lägg ner vitlöken, chili (eller chiliflakes) och paprikapulvret. Fräs tills vitlöken fått lite färg. Lägg ner räkorna och stek dem ett par minuter på varje sida. Salta och peppra. Häll på citronsaften och hackad dragon. Skär upp baguetten i skivor och lägg upp räkorna på brödbitarna och droppa över lite av skyn som bildats i pannan. Dekorera med dragon.