Laga en enkel och hälsosam lunch med vegetariska zucchini- och boveteplättar. Vi har valt att servera plättarna med stekt sparris och äpple samt rårörda lingon. Zucchiniplättarna blir frasiga och är godast varma, men går även att äta ljumma eller värma på i efterhand.
Zucchini- och boveteplättar |
|
300 g |
zucchini
|
2 |
ägg
|
2 dl |
havremjölk
|
2 dl |
bovete
|
1/2 tsk |
bakpulver
|
salt
|
|
Carlshamn Flytande
|
|
250 g |
grön sparris
|
2 |
äpplen
|
Till servering |
|
Rårörda lingon
|
Zucchini- och boveteplättar med stekt sparris och äpple & rårörda lingon
Riv zucchinin och salta den lite lätt.
Vispa äggen med ca ½ dl havremjölk.
Blanda bovetemjölet med bakpulver och blanda ner i äggvispet.
Tillsätt resterande mjölk och smaka av med salt. Blanda ner zucchinin.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek små plättar i margarin till en gyllene yta.
Ansa sparrisen och skär den i 2-3 centimeters bitar.
Kärna ur och klyfta äpplet.
Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek sparris och äpple några minuter i margarin.
Servera plättarna med äpple, sparris och rårörda lingon.