Recept på goda och matiga zucchinibiffar med morot, halloumi och paprika. De här grönsaksbiffarna passar lika bra som lunch som till middag och är ett smart sätt att använda grönsakerna du har hemma.
Ingredienser: |
|
200 g |
halloumi (vanlig, laktosfri eller vegansk)
|
1 |
zucchini ca 400 g
|
2 |
morötter
|
1 |
röd paprika
|
1 dl |
dl ströbröd
|
2 |
ägg
|
salt
|
|
svartpeppar
|
|
Carlshamn flytande margarin till stekning
|
Zucchinibiffar med morot och halloumi
Gör så här:
Skala morötterna och riv sedan morötter, zucchinin och halloumin. Strö lite salt över zucchinin och låt stå ca 10 min så vätskan dras ur. Finhacka paprikan. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda samman morot, zucchini, halloumi, paprika, ströbröd, ägg, salt och peppar och blanda samman.
Forma till biffar och stek dem i margarin från Carlshamn ett par minuter på varje sida, tills de fått en fin färg.
Servera med en god sallad, klyftpotatis eller bulgur och en god creme fraiche sås.